FORGOT YOUR DETAILS?

TEAM SPORT & TOPSPORT

TEAM SPORT & TOPSPORT

Toelichting studierichtingen en kostenramingen

Studieprofielen en lessentabellen 2018-2019

SPORT

TSO SPORT

Je kiest voor de studierichting Lichamelijke Opvoeding en Sport met omnisport.

Je kiest voor de studierichting Lichamelijke Opvoeding en Sport met de optie basket, circus, dans, tennis, voetbal, volleybal of wielrennen


ASO SPORT

Je kiest voor de studierichting Sportwetenschappen met omnisport of Sportwetenschappen met de optie basket, circus, dans, tennis, voetbal, volleybal, wielrennen.


TOPSPORT

Voor de studierichting Topsport werkt onze school samen met Sport Vlaanderen, de sportfederaties en het BOIC die je selecteren en je het topsportstatuut toekennen. Voor meer info klik onze Topsport-studierichtingen hieronder.

TSO TOPSPORT

Je kiest voor de studierichting Topsport.

Na selectie door de bevoegde instanties kan je inschrijven in deze studierichting.

Per week krijg je binnen het lesurenpakket 12 uur topsporttraining. Daarnaast krijg je dezelfde leerstof als de studierichting Lichamelijke Opvoeding en Sport. Je wordt bovendien zowel op sporttechnisch als op sportmedisch vlak begeleid door de faculteit L.O. van de Katholieke Universiteit Leuven (met erkend keuringscentrum topsport).

ASO TOPSPORT

Je kiest in de 2de graad voor de studierichting Wetenschappen-Topsport.

Je kiest in de 3de graad voor de studierichting Wetenschappen-Topsport of Moderne Talen-Topsport.

Na selectie door de bevoegde instanties kan je inschrijven in deze studierichting.

Naast de 12 uur specifieke training door de federale trainers, krijg je dezelfde leerstof als de leerlingen Wetenschappen-Sport, maar ze worden gespreid over 20 lesuren. Je wordt bovendien zowel op sporttechnisch als op sportmedisch vlak begeleid door de faculteit L.O. van de Katholieke Universiteit Leuven (met erkend keuringscentrum topsport).

TOP