FORGOT YOUR DETAILS?

TEAM SPORT & TOPSPORT

TEAM SPORT & TOPSPORT

Toelichting studierichtingen en kostenramingen

Toelichting studierichtingen

SPORT

TSO SPORT

Je kiest voor de studierichting Lichamelijke Opvoeding en Sport met omnisport.

Je kiest voor de studierichting Lichamelijke Opvoeding en Sport met de optie voetbal, volley, wielrennen, circus, dans, basket of tennis.

ASO SPORT

Je kiest voor de studierichting Sportwetenschappen met omnisport of Sportwetenschappen met de optie voetbal, volley, wielrennen, circus, dans, basket of tennis.


TOPSPORT

Voor de studierichting Topsport werkt onze school samen met BLOSO, de sportfederaties en het BOIC die je selecteren en je het topsportstatuut toekennen. Voor meer info klik op Topsport, bovenaan deze website.

TSO TOPSPORT

Je kiest voor de studierichting Topsport.

Na selectie door de bevoegde instanties kan je inschrijven in deze studierichting.

Per week krijg je binnen het lesurenpakket 12 uur topsporttraining. Daarnaast krijg je dezelfde leerstof als de studierichting Lichamelijke Opvoeding en Sport. Je wordt bovendien zowel op sporttechnisch als op sportmedisch vlak begeleid door de faculteit L.O. van de Katholieke Universiteit Leuven (met erkend keuringscentrum topsport).

ASO TOPSPORT

Je kiest in de 2de graad voor de studierichting Wetenschappen-Topsport.

Je kiest in de 3de graad voor de studierichting Wetenschappen-Topsport, Wiskunde-Topsport of Moderne Talen-Topsport.

Na selectie door de bevoegde instanties kan je inschrijven in deze studierichting.

Naast de 12 uur specifieke training door de federale trainers, krijg je dezelfde leerstof als de leerlingen Wetenschappen-Sport, maar ze worden gespreid over 20 lesuren. Je wordt bovendien zowel op sporttechnisch als op sportmedisch vlak begeleid door de faculteit L.O. van de Katholieke Universiteit Leuven (met erkend keuringscentrum topsport).

TOP