FORGOT YOUR DETAILS?

TEAM SPORT & TOPSPORT

TEAM SPORT & TOPSPORT

Toelichting studierichtingen en kostenramingen

Studieprofielen en lessentabellen 2019-2020

SPORT

TSO SPORT

Je kiest voor de studierichting Lichamelijke Opvoeding en Sport met omnisport.

Je kiest voor de studierichting Lichamelijke Opvoeding en Sport met de optie basket, circus, dans, tennis, voetbal of wielrennen.


ASO SPORT

Je kiest voor de studierichting Sportwetenschappen met omnisport of Sportwetenschappen met de optie basket, circus, dans, tennis, voetbal of wielrennen.


TOPSPORT

Voor de studierichting Topsport werkt onze school samen met Sport Vlaanderen, de sportfederaties en het BOIC die je selecteren en je het topsportstatuut toekennen. Voor meer info klik onze Topsport-studierichtingen hieronder.

TSO TOPSPORT

Je kiest voor de studierichting Topsport.

Na selectie door de bevoegde instanties kan je inschrijven in deze studierichting.

Het algemene luik van de opleiding loopt gelijk met het basispakket van de opleiding LOSP.
Voor het luik Sport werkt de school samen met trainers die afgevaardigd zijn door de sportfederatie waarvan je een erkenning hebt verkregen: de Vlaamse Tafeltennisliga, de Vlaamse Atletiekliga of de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Je traint 12 uur per week onder hun deskundige begeleiding. Daarnaast train je, buiten de schooluren, enkele uren per week bij je eigen club.

ASO TOPSPORT

Je kiest in de 2de graad voor de studierichting Wetenschappen-Topsport.

Je kiest in de 3de graad voor de studierichting Wetenschappen-Topsport.

Na selectie door de bevoegde instanties kan je inschrijven in deze studierichting.

Het algemene luik van de opleiding loopt gelijk met het basispakket van de andere ASO-sportopleiding (sportwetenschappen) maar is voor sommige vakken in tijd gereduceerd (zie lessentabel). Voor het luik Sport werkt de school samen met trainers die afgevaardigd zijn door de sportfederatie waarvan je een erkenning hebt verkregen: de Vlaamse Tafeltennisliga, de Vlaamse Atletiekliga of de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Je traint 12 uur per week onder hun deskundige begeleiding. Daarnaast train je, buiten de schooluren, enkele uren per week bij je eigen club.

TOP