FORGOT YOUR DETAILS?

OPEN CAMPUS

Optie dans

GALABAL

Campus Redingenhof

BELGIAN CATS

Oud-leerlingen

100 DAGEN

Chrysostomos

GWP

Skistage

DOE-BEURS

Brabanthal

CAMPING ZERO EMISSIE

Klimaatcamping

PREV
NEXT

VOLG ONZE SCHOOL CAMPUS REDINGENHOF VIA FACEBOOK EN SMARTSCHOOL

Blijf op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen!

BELANGRIJKE INFORMATIE

Brieven 2019-2020

 

Schoolkalender 2019-2020

Afspraken & reglementen 2019-2020

Deeltijds onderwijs en Duaal Leren

 

Campus Redingenhof sluit zich aan bij dit artikel uit Klasse betreffende smartschoolgebruik:

"School maakt spelregels voor Smartschool"

 

CAMPUS REDINGENHOF

JOUW TALENT, ONZE PASSIE

Op Campus Redingenhof krijgen alle leerlingen optimale ontwikkelingskansen. Onze leerlingen worden begeleid zodat zij kunnen opgroeien tot gelukkige, zelfstandige, verdraagzame, creatieve en positief kritische jongeren. Leerlinggerichtheid, kwaliteitszorg en samenwerking zorgen ervoor dat elke leerling zijn eigen talenten kan ontwikkelen binnen ons ruime studieaanbod.

Campus Redingenhof zet in op drie waarden: Verantwoordelijkheid, Engagement en Respect. We zijn ervan overtuigd dat deze bouwstenen jullie VER zullen brengen. Het is jullie opdracht om deze drie waarden altijd uit te stralen!

DUAAL LEREN

Duaal Leren: vier nieuwe opleidingen in 2019-2020 in het deeltijds onderwijs.
MEER INFO DUAAL LEREN

Nieuwe opleidingen in 2019-2020 binnen Duaal Leren:

  1. Zorgkundige Duaal
  2. Logistiek Duaal
  3. Grootkeuken en catering Duaal
  4. Ruwbouw Duaal

Kijk voor meer info op onze website bij studieaanbod duaal leren en DBSO!

WAT ZIJN WE STRAF!

Campus Redingenhof werd door MNM genomineerd voor De Strafste School 2019. De ene straffe activiteit na de andere, een school boordevol talenten en een fantastisch team, dat hebben we laten zien!
MEER FOTO'S CAMPUS REDINGENHOF

Kijk op https://photos.app.goo.gl/tFPBipUZNncrP8Rk6 voor meer foto's! Dankjewel aan onze opvoeder internaat Jan Voncken (www.janvoncken.be) voor deze prachtige beelden. Hier kan je alleen maar blij van worden.

HOMEMADE CINEMA: THE BOY WITH THE BLUE EYE

SEPTEMBER 2019 - Een jongen mist zijn bus, stuit op onbegrip op school, wordt door klasgenoten uitgelachen. Het zijn scènes uit de kortfilm The boy with the blue eye.
MEER INFO TEAM ZACHTE SECTOR

Dit is een realisatie van 5 en 6 Publiciteit van Campus Redingenhof in Leuven. Artforum ontwikkelde het project en illustratrice en fotografe Vicky Bogaerts begeleidde de klas van storyboard tot montage.

Wil je meer te weten komen over dit project surf dan naar https://www.cultuurkuur.be/project/homemade-cinema-boy-blue-eye

 

TOPPRESTATIE

JULI 2019 (bron foto: www.mountainbike.be) - Lukas Malezsewski uit 6LOb en leerling uit optie wielrennen werd Europees kampioen mountainbike in Brno, Tsjechië. De week ervoor werd hij ook al Belgisch kampioen. Dikke proficiat Lukas.
TEAM SPORT

STARTDAG TOERISME

SEPTEMBER 2019 - Onze afdeling toerisme ontdekt per kano de toeristische mogelijkheden van eigen streek, ze vaarden op de meanderende Dijle door het natuurreservaat De Doode Bemde.
TEAM ZACHTE SECTOR

POP-UP CRÈCHE

NOVEMBER 2019 - Pop-up crèche tot in de puntjes verzorgd door het zevende jaar kinderzorg. Speelhoek, slaapplek, verzorging en een aangepaste maaltijd voor baby Lenthe. Praktijkgericht en vakoverschrijdend onderwijs!
TEAM ZACHTE SECTOR

QUIZ RODE NEUZEN DAG

NOVEMBER 2019 - Vrijdag 22 november vond onze scholenquiz ten voordele van Rode Neuzen Dag plaats. De actie werd op poten gezet door onze leerlingenraad. Tijdens de quiz konden we rekenen op leden van de ouderraad voor een natje en een droogje. En de winnaars? Zij wonnen een bon van ons kapsalon. Laat jullie verwennen. Proficiat!
CAMPUS REDINGENHOF

UITSTAP 3KAD3 EN 2TOE3

NOVEMBER 2019 - Onze leerlingen van 3KAD3 en 2TOE3 kregen een initiatie heftruckrijden te Vilvoorde. Nadien volgden ze een voorstelling van Aviato, het tewerkstellingsbureau op Brussels Airport. In de namiddag bezochten ze Brucargo. Een job in de luchthaven? Deze leerlingen weten er nu alles van!
MEER FOTO'S TEAM ZACHTE SECTOR

ERASMUSPROJECT

NOVEMBER 2019 - Eindelijk was het de beurt aan onze school om onze partnerscholen van het Consortium GO! Exploring Camping Holidays te ontvangen.
MEER INFO & FOTO'S TEAM ZACHTE SECTOR

Dit Erasmusproject is een samenwerking tussen 4 GO! scholen (Schaarbeek, Wemmel, Leuven en Oudenaarde) en European Leisure Support via Vacansoleil. Debora van European Leisure Support gaf de opleiding Commerciële vaardigheden in het nieuwe Toerisme lokaal.

GIP 7DE JAAR KINDERZORG

DECEMBER 2019 - De leerlingen van 3KIZ3 in volle voorbereiding van hun GIP. Voorbereidend bezoek aan Ravot in Glabbeek.
MEER FOTO'S TEAM ZACHTE SECTOR

GIP 6DE JAAR HOUT

De geïntegreerde proef is een belangrijk onderdeel voor de laatstejaars BSO en TSO. De leerlingen leveren een werkstuk af waarin de verschillende vakken aan bod komen. Hier even een throwback naar de GIP van het zesde jaar hout. We zijn nu al benieuwd wat onze leerlingen dit schooljaar gaan realiseren.
MEER FOTO'S TEAM TECHNIEK

WERKSTUKKEN 1B

Wat een prachtige werkstukken realiseerden de leerlingen van 1B in het vak techniek. Gesoldeerde helikopter op zonne-energie, elektrische ophaalbrug, programmeren met robots, werkstukken uit hout en metaal én een windgenerator.
MEER FOTO'S TEAM EERSTE GRAAD

SINTERKLAAS

DECEMBER 2019 - Niet enkel de leerlingen, maar ook de leerkrachten zijn héél braaf en flink geweest. Bedankt team Redingenhof! Groetjes van Sint en Piet. Ook op het internaat stonden de schoenen klaar voor pakjesnacht. Met succes! Voor elk wat lekkers en leuke gezelschapsspellen. Bedankt Sint en Piet!
MEER FOTO'S CAMPUS REDINGENHOF

KLANTENDIENST HAARZORG

Het kapsalon draait weer op volle toeren. Vandaag is het klantendienst én werken de leerlingen aan hun concept voor Talentenjacht. Voor meer informatie i.v.m. ons publiek kapsalon, neem een kijkje op onze website bij rubriek activiteiten - klantendienst haarzorg
MEER INFO/FOTO'S TEAM ZACHTE SECTOR

Talentenjacht is de jaarlijkse theatervoorstelling van Campus Redingenhof, Atheneum De Ring en De Wijnpers: het GO! en het Provinciaal Onderwijs in Leuven zetten dit totaalspektakel samen op poten. Meer info: www.talentenjacht.org

Voor meer informatie i.v.m. ons publiek kapsalon, neem een kijkje op onze website bij rubriek activiteiten - klantendienst haarzorg

AKEN

DECEMBER 2019 - De leerlingen van 5 en 6 Toerisme trokken op pad met enkele ouders, oud-leerkrachten en buurtbewoners voor een bezoek aan Aken.
MEER INFO/FOTO'S TEAM ZACHTE SECTOR

In de voormiddag werden onze gasten meegenomen naar de mooiste bezienswaardigheden: de Dom, het stadhuis en Elisenbrunnen. Onze leerlingen gaven een woordje uitleg. In de namiddag stond een bezoek aan de kerstmarkt op het programma.

KINDERPARADIJS

Gezellige ontmoeting met de ouders en kindjes van Kinderparadijs. De leerlingen van 7 kinderzorg lieten zich weer van hun beste kant zien. Met activiteiten en een zelf bereid hapjesbuffet hebben ze zich tot laat in de avond ingezet om het de kinderen en de ouders naar hun zin te maken.
TEAM ZACHTE SECTOR

DE ZORGHOEVE VZW

DECEMBER 2019 - De leerlingen van 3VVO bezochten De Zorghoeve vzw i n Leefdaal. De Zorghoeve vzw is een dierenopvangcentrum. Zij vangen honden, katten en boerderijdieren op die verloren gelopen zijn, gedumpt zijn, afgestaan zijn of in beslag genomen zijn.
MEER INFO/FOTO'S TEAM ZACHTE SECTOR

Op maandagvoormiddag 16 december hebben de leerlingen van 3VVO De Zorghoeve vzw, gelegen in Leefdaal, bezocht.

De Zorghoeve vzw is een dierenopvangcentrum. Zij vangen honden, katten en boerderijdieren op die verloren gelopen zijn, gedumpt zijn, afgestaan zijn of in beslag genomen zijn. Daarenboven werken ze samen met zorginstanties om mensen de kans te geven zich in te werken in het arbeidscircuit, om zich te ontplooien of gewoon om een nuttige dagbesteding te hebben.

Tijdens ons bezoek aan De Zorghoeve vzw zijn de leerlingen meer te weten gekomen over de werking van de zorghoeve. Zelf hebben ze ook hun handen uit de mouwen gestoken, en hebben zij aan vrijwillgerswerk gedaan.

De leerlingen werden in verschillende groepen gedeeld en kregen verschillende taken.

Een groep leerlingen stond in voor de hondenwandelingen. Zij hebben een hele voormiddag verschillende honden de nodige activiteit en beweging gegeven.

Een andere groep leerlingen waren verantwoordelijk voor de poezen. Zij mochten de poezen verzorgen en de bijhorende verblijven schoonmaken.

Een derde groep stond in voor de verzorging van de boerderijdieren. Zij hebben de verblijven van de konijnen proper gemaakt en de stallen van de boerderijdieren gepoetst. Verschillende dieren zoals hanen, wallaby's paarden, mini-pony's, varkens, zwijntjes geiten,..hebben ze tot slot ook gevoederd.

GIP 6DE JAAR INFORMATICA

JANUARI 2020 - Deze leerlingen, Mees en Jonas, van het zesde jaar informatica werken volop aan hun GIP. Ze maken helemaal zelf een Mini Arcade console. De case werd geprint in 3D. De hardware bestaat uit de Rasperry Pi 3b+, geluidsversterking en een arcade controller. Sterk werk!
MEER FOTO'S TEAM TECHNIEK

EHBO-opleiding

JANUARI 2020 - Ter voorbereiding op hun buitenlandse stage kregen de leerlingen van 6 toerisme een EHBO-opleiding in onze partnerschool te Oudenaarde. Ook in het dagelijks leven een grote meerwaarde!
MEER FOTO'S TEAM ZACHTE SECTOR

Naschoolse opleiding MeMoQ

JANUARI 2020 - Naschoolse opleiding MeMoQ in samenwerking met KDV Kinderparadijs. Wat betekent kinderopvang voor kinderen, gezinnen en de samenleving? Het zevende jaar kinderzorg gaat voor kinderopvang van hoge pedagogische kwaliteit.
FOTO TEAM ZACHTE SECTOR

REMINISCENTIEMARKT

JANUARI 2020 - Het zesde jaar verzorging organiseerde een reminiscentiemarkt voor de bewoners van rusthuis Ter Vlierbeke. Door verschillende materialen aan te bieden worden herinneringen losgemaakt. Praten over vroeger prikkelt de hersenen, dat is waar reminiscentie om draait.
MEER FOTO'S TEAM ZACHTE SECTOR

HONKERS

Op woensdag 15/01 kwamen de HONKERS hun woonproject voorstellen aan de leerlingen van haarzorg. Zij zullen immers geld inzamelen om dit prachtig initiatief te steunen. Draag jij graag je steentje bij? Kom dan op 3 en 4 februari zeker langs in het pop-up kapsalon @ stadhuis Leuven.
MEER INFO/FOTO'S TEAM ZACHTE SECTOR

#Redingenhof #honkvzw. Neem zeker ook eens een kijkje op de site www.honk.be

KRINGWINKEL ViTeS

JANUARI 2020 - Enkele leerlingen van carrosserie brachten een bezoek aan het atelier van kringwinkel ViTeS te Vilvoorde. Dit was de eerste stap naar een verdere samenwerking.
MEER INFO/FOTO'S TEAM TECHNIEK

ViTeS bezorgt ons binnenkort steps en fietsjes uit hun inzamelpunt. Onze leerlingen van carrosserie en basismechanica maken deze klaar voor verkoop. We zijn nu al benieuwd naar het eindresultaat. Update volgt later!

CHRYSOSTOMOS

JANUARI 2020 - Een eerste foto van de verkleedweek Chrysostomos onder het motto: er mag al eens gelachen worden. Verkleden als leerkracht en dat zal meneer Blockx van wetenschappen geweten hebben. Heel het 6de jaar STW nam zijn outfit over. Waar is Wally/meneer Blockx?
FOTO TEAM ZACHTE SECTOR

TOP