FORGOT YOUR DETAILS?

STUDIEAANBOD

ALGEMEEN

Algemeen

KLIK OP DE DOMEINEN VOOR MEER INFO

BRENG EEN VIRTUEEL BEZOEKJE AAN ONZE SCHOOL VIA DIT FILMPJE:

Campus Redingenhof  heeft je veel te bieden: op onze campus bereiden wij jonge mensen voor op een toekomst in een multiculturele maatschappij.  Wij willen onze jongeren een context bieden, een leefomgeving waarin mensen,  ideeën en situaties een betekenis krijgen.

Diversiteit is onze troef. Bij ons leer je samen leren , samen leven! Wij vinden het belangrijk dat jongeren zich ontwikkelen als wereldburger, dat zij door een kritische bril kijken en hun steentje bijdragen in de samenleving. Hierbij zijn veerkrachtig zijn en besluiten kunnen en durven nemen, vaardigheden die wij hoog in het vaandel dragen.

Samen gaan wij op zoek naar wat bij jou past! Een juiste studiekeuze en je thuis voelen op school zijn twee factoren die leiden tot succes. Met beide factoren helpen wij je graag verder.

We overlopen per belangstellingsgebied het aanbod van onze school: voor elke studierichting vind je een duidelijk overzicht met het profiel van de leerling, de opleiding, de toekomstmogelijkheden en een overzichtelijke lessentabel die je een duidelijk beeld geven van het curriculum: welke vakken worden in deze studierichting onderwezen?

We helpen je graag bij het maken van de juiste studiekeuze. Hiervoor vertrekken we van wat jij belangrijk en interessant vindt. Tijdens je schoolloopbaan bewaken we samen met jou die keuze: we willen er zeker van zijn dat jij de richting volgt die hebt beste past bij jouw mogelijkheden. Daarom bespreken we regelmatig met jou, je ouders en je leraren je vorderingen en de mogelijkheden. Vooral bij de overgang van de twee naar de derde graad adviseren we je om goed over je keuze na te denken: je kunt immers niet meer van studierichting veranderen in de derde graad.

Misschien heb je na deze eerste kennismaking nog vragen die hier niet beantwoord worden. Neem daarom gerust contact met ons op: wij ontvangen je graag persoonlijk. Neem ook zeker een kijkje bij de andere rubrieken op deze webstek: je vindt er heel wat informatie over onze schoolwerking, waardoor we de optimale ontwikkeling van alle talenten van onze leerlingen te waarborgen. Zich goed voelen in een school, aanvoelen dat je meetelt, dat je een eigen inbreng hebt, is namelijk even belangrijk als het krijgen van kwalitatief hoogstaand onderwijs.

TOP