FORGOT YOUR DETAILS?

Een rijbewijs, eindelijk je vrijheid.

  • 0day
  • 00hours
  • 00min
  • 00sec
Launch Date
Eindelijk je rijbewijs:

RIJBEWIJS OP SCHOOL

Het project kadert in de plannen om de verkeerseducatie en -sensibilisatie te versterken.

Je rijbewijs gewoon via Campus Redingenhof!

Leerlingen moeten de middelbare school kunnen verlaten met een theoretisch rijbewijs op zak. Daarom startte voormalig Vlaams Minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt in het schooljaar 2008-2009 in twintig Vlaamse scholen, waaronder het Koninklijk Atheneum Redingenhof Leuven, het proefproject 'Rijbewijs op school'. Daarmee kregen 2000 leerlingen de kans om hun theorie-examen gratis op de schoolbanken af te leggen. Sinds het schooljaar 2015-2016 dienen de leerlingen 20 euro inschrijvingsgeld te betalen en ongeveer 10 euro voor een cursus/handboek.

De bedoeling van het project is om leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs acht uur verkeerseducatie te geven. We kiezen ervoor om de leerlingen van het zesde en het zevende jaar en de laatstejaarsleerlingen van het DBSO vrijwillig te laten deelnemen. Na het volgen van de lessen op woensdagnamiddag kunnen ze op school het theoretisch rijexamen afleggen. Het lesmateriaal is opgesteld door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), de lessen worden gegeven door professionele lesgevers en de examens worden afgenomen in samenwerking met GOCA, de koepel van rijexamencentra.

De professionele begeleiding en de vertrouwde omgeving doen de slaagkansen stijgen: zo'n zestig procent van de leerlingen die op school een theoretisch rijexamen aflegden, slaagde daarvoor. Dat cijfer ligt een pak hoger dan de mensen die zich in een examencentrum hebben gemeld. Daar slaagde maar veertig procent van de kandidaten.

Het project kadert in de plannen om de verkeerseducatie en -sensibilisatie te versterken.

TOP