FORGOT YOUR DETAILS?

ONZE GESCHIEDENIS

ONZE GESCHIEDENIS (bron: wikipedia)

Campus Redingenhof is een secundaire school van het gemeenschapsonderwijs in Leuven. De campus van de school is gelegen in het Redingenhof. Hier vind je ook de Middenschool, het Internaat Redingenhof en het centrum deeltijds onderwijs.

PAST
1804

Collège Communal - Stedelijk College van Leuven

Volgens de dan geldende Franse republikeinse kalender werd op 12 Germinal An XII of 2 april 1804 in Leuven het Collège Communal gesticht met als locatie het voormalig Heilige Geestcollege. Ten tijde van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden werd dit het Stedelijk College van Leuven.

1836

Hogenheuvelcollege

In 1836 werd het dan weer Collège Communal overgebracht naar het Hogenheuvelcollege in de Naamsestraat.

1838

Collège des Humanités de la Haute Colline

In 1838 werd samen met Pierre François Xavier de Ram het Leuvense onderwijs hervormd en kreeg dit college de naam Collège des Humanités de la Haute Colline. Bij Koninklijk Besluit van 24 juni 1938 werden ook het gebouw en het onderhoud ten laste van het rijk gelegd.

1880

Athénée Royal

Vanaf 1880 kreeg de school, dan gekend onder de naam Athénée Royal, staatsfinanciering voor de werking.

1983

Koninklijk Atheneum Leuven

Het rijksonderwijs in Leuven was aanwezig op drie locaties. In het Hogenheuvelcollege aan de Naamsestraat lag het reeds besproken Koninklijk Atheneum. In de de Beriotstraat, waar nu de aula Pieter De Somer is gebouwd, bevond zich de École moyenne pour Demoiselles, waaruit het Koninklijk Lyceum ontstond. In 1983 werden Atheneum, Lyceum en het Rijksinstituut voor Technisch Onderwijs (RITO), nu de stadsbibliotheek Tweebronnen, verenigd tot het Koninklijk Atheneum Leuven op de nieuwe campus Redingenhof.

1999

Koninklijk Atheneum 2 'Ring'

Het gemeenschapsonderwijs kreeg in 1999 een tweede vestiging in Leuven na de overname van het provinciaal onderwijs De Ring. Deze laatste school werd hernoemd tot Koninklijk Atheneum 2 'Ring'.

PRESENT
TOP