FORGOT YOUR DETAILS?

INTERNATIONALISERING

INTERNATIONALISERING

Algemeen en projecten

Algemeen

Al meer dan 15 jaar doet onze school actief aan internationalisering, vroeger onder de naam COMENIUS, nu ERASMUS+.  We kijken over de taalgrenzen van ons eigen land en de buurlanden, maar werken ook samen met andere Europese landen, rond thema’s die ons nauw aan het hart liggen. Wij werken aan een Europees ontwikkelingsplan, waarbij op termijn zoveel mogelijk leerlingen en leraren zullen kunnen proeven van een buitenlandse ervaring. We denken hierbij aan job shadowing of een buitenlandse teaching assignment voor leraren, vrijwilligerswerk of stages voor leerlingen.

De voorbije jaren kregen al verschillende leerlingen uit diverse richtingen de kans om op buitenlands avontuur te gaan, zowel binnen een strategisch schoolproject als onder de vorm van twee weken stage in een ander land.

Tenslotte motiveren wij onze leraren om ook zonder te reizen leerlingen en collega's uit andere landen te leren kennen en dit door online klasprojecten op eTwinning.

Projecten

Key Action 1 ERASMUS+ PROJECT

Let's go strange

In het schooljaar 2017-2018 doen de leerlingen van het zesde jaar informatica een stage in Engeland of Portugal, het zevende jaar kinderzorg en bejaardenzorg gaat naar Noorwegen en de leerlingen van toerisme naar Portugal.

 

Key Action 2 ERASMUS+ PROJECTEN

Celebrating Education

Onze school zet ook in op internationale samenwerking rond bepaalde thema's. Dit project focust op de geschiedenis en de toekomst van het onderwijs, het welbevinden van leerlingen op school en zelf-expressie door kunst, in al zijn vormen.

Partners: Duitsland, Ierland, Italië en Portugal

Our Sustainable Tourism and Entrepreurship European Project (STEP UP)

De kern van de zaak draait hier rond duurzaam toerisme. Dit project wordt gedragen door de volledige richting toerisme. Desalniettemin hopen we op lange termijn hierdoor ook effecten te zien op het milieubeleid van de school.

Partners: Bulgarije, Engeland, Italië en Portugal

The White Rose (WHIRO)

Tenslotte werken we dit jaar ook aan een project rond geweld op vrouwen. Het thema kon niet relevanter zijn. Nauw betrokken bij dit project is ook de leerlingenbegeleiding.

Partners: Engeland, Kroatië, Martinique, Noorwegen, Sicilië en Spanje

 

Is uw interesse gewekt? Klinkt het allemaal wel mooi, maar een beetje vaag? Aarzel niet en contacteer onze internationaliseringsverantwoordelijke Ellen Vandenbroucke op ellenvandenbroucke7@gmail.com of stuur een berichtje via Smartschool.

 

TOP